Fred og forsoning

Fredsbygning, forsoningsprosesser, menneskerettigheter, reintegrering av tidligere barnesoldater.

Utviklingssamarbeid

Organisasjonsutvikling, styrking av det sivile samfunn, demokratiutvikling, Hiv/AIDS problematikk, menneskerettigheter.

Det flerkulturelle Norge

Det flerkulturelle samfunn, interkulturell kompetanse, migrasjon, profesjonalitet og yrkesutøvelse.

Undervisning og kurs

Interkulturell kommunikasjon, global forståelse, interkulturelt samarbeid, multikulturelle arbeidsplasser, fred og forsoning, menneskerettigheter.

Geografisk region

Norge Afrika Sør-Amerika Sør/Øst-Asia

SIK i media

Fulgte drømmen - slik ble livet i Norge

Undersøkelse av polske familier som velger å bosette seg i Norge

Varden Helg, 13. februar 2016

"Flerkulturelt kulturliv" intervjuet i Nrk

SIK i media: Prosjektleder for "Flerkulturelt kulturliv" Audhild Steinnes er intervjuet av Nrk om hvordan prosjektet jobber sammen med representanter fra ulike minoritetsmiljøer og ledelsen ved Stavangers kulturinstitusjoner for  økt flerkulturell innflytelse i kulturlivet, samt økt flerkulturell publikumsdeltakelse.

Utdanning for frigjøring

SIK i media: Ellen Vea Rosnes har skrevet en kronikk med overskriften "Utdanning for frigjøring" som stod på trykk i Vårt Land 30.12.2014. Kronikken setter et kritisk søkelys på utdanningssystemet på Madagaskar og hva som skal til for god læring for elevene.

FDLR-opprørere overgav seg i DR Kongo

SIK i media: Kåre Lode er intervjuet av Stavanger Aftenblad i fobindelse med sitt siste besøk til DR Kongo. Avisen skriver: "I den kongolesiske småbyen Kateku sist fredag overga 105 soldater fra opprørsbevegelsen FDLR seg og våpnene sine. En av mellommennene var Kåre Lode fra Senter for Interkulturell Kommunikasjon i Stavanger".

Økt spenning knyttet til situasjonen i Ukraina: Oleksandr Ryndyk intervjuet i Nettavisa Ullandhaug

SIK i media: Oleksandr Ryndyk som er ansatt som forsker på SIK og selv kommer fra Ukraina, har blitt intervjuet om forverringen av situasjonen i Ukraina. Han mener en fredelig løsning for Ukraina kun er mulig med hjelp utenfra.

DR Kongo: FDLR ber om forhandlinger

SIK i media: Kåre Lode forteller i intervju med Stavanger Aftenblad den 12.12.2013 om hvordan FDLR, den største og sterkeste militsen i DR Kongo, nå ber FN om å få i stand fredsforhandlinger.

Opprørerne jagd på flukt i Mali: Kåre Kristensen intervjuet i Vårt Land

SIK i media: Etter drøye to uker i Mali har franske styrker tatt tilbake kontroll over viktige byer. Kåre Kristensen ved SIK er intervjuet av Vårt Land om den aktuelle situasjonen. Intervjuet stod på trykk 29. januar, 2013.

Kokainbander og terrorister har gjort Nord-Afrika til sitt lovløse fristed. Hvordan ble det slik?: Kåre Lode intervjuet i Bergens Tidende

SIK i media: Regjeringen vurderer å sende soldater til et område omtalt som "fristed for terrorister og smuglere" av ambassaden i Algerie. Er Nord-Afrika i ferd med å bli dratt til bunns av jihadister og narkobander? SIK-ansatt Kåre Lode er blant dem som uttaler seg om situasjonen i området i denne artikkelen som har som overskrift: "Kokain, kalasjnikov og hellige krigere i Nord-Afrika". Artikkelen stod på trykk 27. januar, 2013.

Terroraksjonen i Algerie: Kåre Lode intervjuet i Dagens Næringsliv

SIK i media: Kåre Lode mener verden tar feil hvis den tror at det er islamister som står bak terroraksjonen i Algerie.

– Folk gjør det for å kontrollere inntektene sine, selv om dette er vanskelig å bevise, sier Lode.

– Ingenting er sterkere enn å kunne legge en «tung hånd» på folk og si at dette er guds vilje. Egentlig er de banditter som er ute etter penger.

Hva skjer i Mali? Stavanger Aftenblad har spurt Kåre Lode

SIK i media: Det er uro i Mali, og Paris kan være et terrormål. Hvordan henger dette sammen? SIK-ansatt og Mali-ekspert Kåre Lode svarer på spørsmål om konflikten i Mali i fredagsbilaget PLUSS i Stavanger Aftenblad.

Intervu med Milfrid Tonheim: Jenter uten fremtid

Jenter er den glemte kategorien blant barnesoldatene

– Når folk hører ordet barnesoldat ser de for seg en gutt på rundt 12 år med et stort våpen. Det er et sterkt bilde som er brent inn på netthinnen til de fleste av oss. Og det er samtidig et bilde som gir et unyansert inntrykk av hva en barnesoldat er, sier Milfrid Tonheim.

Milfrid Tonheim i intervju med Aftenposten: Jentesoldater får sine liv rasert

Minst 30 prosent av alle barnesoldater som rekrutteres i Kongo er jenter. Deres historier handler om voldtekt, fornedrelse og stigmatisering.

Intervju av Milfrid Tonheim - publisert i Aftenposten lørdag 19. mai ved Tor Arne Andreassen 

De usynlige barnesoldatene

Skrevet av: Rannveig Svendby, frilansjournalist

I Kongo er 30-40 prosent av barnesoldatene jenter. De opplever mer sexmisbruk, større stigma og får sjeldnere hjelp enn guttesoldater. Til tross for dette får jentene langt mindre oppmerksomhet fra verdenssamfunnet.

Kåre Kristensen i intervju med Stavanger Aftenblad om situasjonen i Mali: Azawad er kun en statsdrøm

Den nyerklærte staten, Azawad i Nord- Mali, er intet annet enn et fata morgana – en drømmestat uten sjanse til å lykkes i virkelighetens verden.

Sakset fra Stavanger Aftenblad.

Siddis fortsatt «fanget» i Mali

Sakset fra Stavanger Aftenblad tirsdag 27. mars

Stavangermannen Kåre Kristensen og flere andre nordmenn sitter fortsatt «fanget» 
på hotellrommene sine i den maliske hovedstaden, Bamako, på sjuende døgnet.